Paradajková polievka je klasické jedlo, ktoré je obľúbené po celom svete. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré sa dá pripraviť z rôznych druhov paradajok. V tomto recepte použijeme čerstvé paradajky.
Ingrediencie:
- 1 kg čerstvých paradajok
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané na kocky
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 liter vývaru
- 250 g cestovín
- 100 g strúhaného syra
Postup:
- Na rozpálenom oleji opečte cibuľu a cesnak do mäkka.
- Pridajte paradajky a mletú papriku.
- Varte na miernom ohni asi 15 minút.
- Pridajte bravčový vývar a mletú soľ a mleté čierne korenie.
- Varte na miernom ohni ďalších 15 minút.
- Pridajte cestoviny a varte ďalších 5 minút.
- Podávajte horúce s strúhaným syrom.
Tipy:
- Môžete použiť aj iné druhy cestovín, napríklad špagety alebo penne.
- Môžete pridať aj iné prísady, napríklad huby, paradajky alebo fazuľky.
- Môžete polievku zahustiť múkou alebo smotanou.