Ingrediencie:
- 250 g špagety
- 150 g pancetty nakrájanej na kocky
- 3 vajcia
- 100 g parmezánového syra
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
Postup:
- Uvarte špagety v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Medzitým opečte pancettu na panvici do chrumkava.
- V miske rozšľahajte vajcia s parmezánovým syrom, mletým čiernym korením, mletou soľou a mletou červenou paprikou.
- Keď sú špagety uvarené, sceďte ich a vráťte do hrnca.
- Pridajte pancettu a vajíčkovú zmes.
- Miešajte, kým sa vajíčka nezačnú zrážať.
- Podávajte horúce.
Pamätajte si: Do pravých špagiet carbonara nikdy nepatrí smotana.
Presne tak! U nás je vo zvyku nazývať Carbonara špagety so smotanou, ale taliani sú pohoršení z takého receptu.