Skip to main content

Ingrediencie:

    • 250 g špagety
    • 150 g pancetty nakrájanej na kocky
    • 3 vajcia
    • 100 g parmezánového syra
    • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
    • 1/2 lyžičky soli
    • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky

Postup:

    1. Uvarte špagety v osolenej vode podľa návodu na obale.
    2. Medzitým opečte pancettu na panvici do chrumkava.
    3. V miske rozšľahajte vajcia s parmezánovým syrom, mletým čiernym korením, mletou soľou a mletou červenou paprikou.
    4. Keď sú špagety uvarené, sceďte ich a vráťte do hrnca.
    5. Pridajte pancettu a vajíčkovú zmes.
    6. Miešajte, kým sa vajíčka nezačnú zrážať.
    7. Podávajte horúce.


Pamätajte si: Do pravých špagiet carbonara nikdy nepatrí smotana.

Jeden komentár

Váš komentár